додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Нестача води понижує інтелект

Відчуття спраги під час інтенсивної розумової роботи можна порівняти з головним болем.

Вчасно випита склянка води допомагає вирішити складні завдання, що вимагають розумових зусиль. А от якщо ви не випиваєте необхідний мінімум - наслідки можуть бути жахливими.

На думку вчених, ресурси мозку можуть сигналізувати про необхідність втамування спраги, а надходження в організм рідини вивільняються і допомагають швидше і краще впоратися з вирішенням інших завдань.

Про те, як впливає водяній допінг на функціональність мозку, йдеться в результатах дослідження, опублікованих групою вчених з Університету східного Лондона. Стаття з описом експерименту зявилася в журналі Neuroscience.

Учені розділили 34 студенти на дві групи, в кожну з яких входили як чоловіки, так і жінки. Піддослідні з обох груп не їли і не пили з попереднього вечора. Перед початком тестування учасникам експерименту пропонувалося зїсти на сніданок батончик із злаків, при цьому люди з першої групи не вживали ніяких рідин, а люди з другої запивали батончик водою.

Після сніданку студенти вирішували нескладні тестові завдання, а керівники експерименту фіксували час, який у піддослідних йшло на пошук вірних відповідей. Зясувалося, що студенти з другої групи справлялися із завданням швидше, ніж ті, кого мучила спрага, виграш у часі склав 14%.

Вода вивільняє ресурси мозку, які більше не зайняті вирішенням проблеми втамування спраги, цитує Daily Mail доктора Керолайн Едмондс, керівника експерименту, відновити рівень рідини в організмі допомагає також чай або кавуа. Едмондс зазначила, що відчуття спраги під час інтенсивної розумової роботи можна порівняти з головним болем.
0 840
15-06-2015, 13:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги