додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як легко перейти на правильне харчування

Беріть обід з собою на роботу.

Останнім часом правильне хaрчування це не лише рекомендації лікарів для реабілітації пацієнтів, це стиль життя і найкраща дiєта яку можна було вигадати. Якщо вам досі страшно відмовитись від свого звичного хaрчування – ми наведемо кілька переваг та порад, які допоможуть змінити стиль хaрчування назавжди.

Почнемо з того, що правильне хaрчування це не стереотипне вживання лише вареного, приготованого на пару і вічне "ні" солодощам чи алкоголю, а продуманий режим, певні обмеження та правильний вибір продуктів. Зокрема, правильне хaрчування передбачає споживання такої кількості калoрій, яка підтримуватиме нормальний ритм вашого організму, не відкладатиметься на боках зайвими сантиметрами і не переобтяжуватиме шлунок.

Також правильне хaрчування (або скорочено – ПП) це своєрідний режим: прийдеться навчитись снідати та вечеряти в один і той самий час, обід намагатись підкоригувати до свого графіку і не забувати про перекуси. І, нарешті, це розрахунок білків, жирів та вуглеводів у співвідношенні 1:1:4.
Насправді, харчуватись правильно надзвичайно легко. Сніданок в такому режимі є найважливішим. Він активізує вашу травну систему, запустить роботу організму і забезпечить нормальний обмін речовин. Якщо ви не звикли снідати, спробуйте робити на сніданок тости з салатом або яєчнею або ж смакувати пластівцями.

Щодо смажених продуктів, запам’ятайте, що смажити можна на невеликій кількості масла або ж взагалі без нього. Для цього незле буде придбати спеціальну сковорідку або ж тостер чи духовку – так ви зменшите вплив шкідливих масел на організм і відчуєте справжній смак продуктів.

Багатьох людей обід зустрічає на роботі і тоді в хід йдуть снеки та шоколад. Запам’ятайте, що таке хaрчування лише нашкодить вашій фігурі та організму. Краще підготуватись заздалегідь вдома. Наприклад, в Європі давно популярні контейнери для їжі, які беруться з собою в офіс. В ідеальному варіанті, обід має складатись з білкових продуктів (риба, курка тощо) та овочів або каш.

Другий перекус можете зробити молочним – кефір, йогурт або ж домашній сир завжди врятують при відчутті голоду.

Вечеряти після 18-тої не те що можна, а й потрібно. Зокрема, обирайте стейки на грилі, печену рибу або домашній сир з медом та злаками. Якщо вашою метою є втрата зайвої ваги, то вже за два тижні ви помітите як стрілки на вагах починають повзти вниз.
0 757
14-06-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...