додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Наскільки часто ви змінюєте свою подушку

Це може призвести до проблем з шиєю, появи лупи.

Більшість людей визнають, що роблять це, коли річ зовсім вже починає розвалюватися. У той же час експерти стверджують, що таке легковажне ставлення до здоров'я призводить до проблем з шиєю, появи лупи, розмноженню пилових кліщів.

Щоб уникнути впливу шкідливих бактерій на організм, можна використовувати кардинальний метод - викинути стару подушку і купити нову. Але цей метод змусить серйозно розщедритися. З метою економії подушки треба прати при температурі не нижче 60 градусів, можна віддавати в хімчистку, корисно проводити їм процедури на свіжому повітрі, виставляючи на сонечко, деякі проморожують білизну або пропрасовують гарячою праскою. Ще один простий і недорогий спосіб - надягати на подушку відразу кілька наволочок, тоді пил і мікроорганізми не зможуть легко проникнути на поверхню. Тільки не забудьте міняти наволочки не рідше 2 разів на місяць.

Загальноприйняті правила гігієни вимагають міняти подушку кожні два роки, а ковдрі відводять 5 років використання. У Великобританії було проведено соціологічне опитування, згідно з яким 82% громадян взагалі поняття не мають про такі нормативи. В опитуванні взяли участь 2 200 осіб старше 18 років. 46% з них змінюють подушки тоді, коли вже самі бачать, що "пора". Зрозуміло, що це вельми невизначений термін, який може тривати не просто роками, а десятиліттями! А 21% опитаних купують "нові" подушки і ковдри виключно на розпродажах.

Незважаючи на те, що більшість людей не в курсі, як часто треба міняти постіль, вони все ж розуміють, що подушки треба міняти частіше, ніж ковдри.
0 792
14-06-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги