додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Корисні властивості кабачків

Кабачок показаний при холециститі.

З ним на наші столи приходять перші літні, такі довгоочікувані після довгої зими вітаміни. Але чим саме корисний кабачок?

Багато хто недооцінює цей овоч, вважаючи, що в його складі переважно одна вода. Дана думка вірно тільки частково — кабачок дійсно на 95% складається з води, а ще в ньому близько 0,5% білка і 4,5% вуглеводів. Причому, склад усіх сортів кабачків приблизно однаковий.

Потрібно зауважити, що співвідношення солей калію і натрію (150:1) сприятливе для підтримки ідеального водного балансу організму, на практиці це означає, що кабачок сприяє виведенню зайвої рідини з організму і тому рекомендований людям в післяопераційний період і жінкам під час вагітності. У менших кількостях в овочі містяться солі заліза, сірки, натрію та ін.

Крім того в складі кабачків досить багато таких мікроелементів як: алюміній, молібден, цинк, літій, арсен, титан. Велика кількість каротину і вітаміну С обумовлює загальнозміцнюючі властивості овоча. Так як кабачок допомагає позбутися зайвої рідини і нормалізувати водний баланс (простіше кажучи, овоч має виражену сечогінну дію), то він показаний при холециститі, пієлонефриті, хронічних нефритах, хронічному коліті, сечокам’яній хворобі.

Ці ж властивості овоча сприяють зняттю набряклості, виведенню шлаків і навіть допомагають у боротьбі з целюлітом. У шинку високий вміст пектинових речовин, а це сприяє виведенню "поганого" холестерину. Таким чином, кабачок незамінний овоч у раціоні людей, які страждають на атеросклероз, гіпертонію, гепатитом і при порушеннях обміну речовин.

Рекордно високий вміст калію і магнію корисно для серцевого м’яза, залізо покращує властивості крові і збагачує її киснем.
0 469
11-06-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти