додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

3-D небезпечне для зору

Переглядайте 3-D фільми не частіше 2-3 разів на тиждень.

Фільми з 3-D дуже поширені в сучасній кіноіндустрії, проте, незважаючи на чудовий візуальний ефекти при перегляді таких фільмів, часті їх перегляди шкодять зору людини.

Частий перегляд 3-D фільмів може призвести до виникнення головного болю та дискомфорту очей. Особливо шкідливим перегляд таких фільмів є для дітей.

Окуляри для перегляду фільмів в 3-D містять в собі два кольорові фільтри. Правий забарвлений у синій колір, а лівий у червоний. Предмети стають об'ємними через те, що через різні лінзи кожне око сприймає свою частину кольорового спектру. Частота кадрів у таких фільмах зазвичай збільшена і вони чергуються для кожного ока.

Перегляд 3-D фільмів не приносить комфорту лише перші пів години, поки очі розслаблені. Після цього може з'явитись біль в очах та дискомфорт. Найчастіше дискомфорт виникає у тих, кого закачує у транспорті та у тих в кого виникає різке відчуття болю при перших хвилинах перегляду. Кількість таких людей приблизно 7-10%. Переглядати 3-D фільми лікарі радять не частіше, ніж 2-3 рази на тиждень.

0 710
9-06-2015, 17:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Святкувати настання осені можна з сезонною випічкою, наприклад, гарбузовим чизкейком
Всі рецепти ...