додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Дитину захитує: що робити?

Поїздки натщесерце або на переповнений шлунок можуть помітно посилити прояви захитування.

Якщо дитина добре відпочила, виспалася і поїла, перебуває в прекрасному настрої, вона набагато краще буде переносити подорож. А ось поїздки натщесерце або на переповнений шлунок можуть помітно посилити прояви захитування. Поїсти краще за 2-3 години до поїздки. Бажані калорійні, але "легкі" продукти (сир, омлет, бутерброд з сиром і т. п. ) Без сильних запахів і не дратівливі для шлунку. Не варто вживати продукти, що викликають здуття живота, бродіння, а також пити "газовану воду".

Під час руху транспорту зручно влаштуйте дитину в кріслі: напівлежачи, обличчям вперед по ходу руху або лежачи зі злегка закинутою назад головою. Відмінно, якщо вдасться поспати в дорозі. Деяким допомагає закривання очей або фіксація погляду на одній точці. Дивитися у вікно і крутити головою в різні боки - не кращий спосіб запобігти захитуванню.

Спека, задуха, сильні запахи швидше за все посилять прояви заколисування. Прохолодне свіже повітря або вітер - зовсім навпаки. Якщо є можливість, відкрийте вікно в поїзді або автомобілі.

Універсальний засіб проти всіх хвороб, у тому числі і проти заколисування, - цікава діяльність (ігри, пісні, казки, перегляд мультика і т. д.).

Непогано "працюють" звичайні глибокі вдихи, а також імітація позіхання. До старовинних засобів боротьби з "укачуванням" відносять флакончики з ефірними маслами (наприклад, м'яти, полину, лаванди, лимона й ін.). Однак майте на увазі, що часом будь-які сильні запахи можуть підсилити захитування.

Деяким чудово допомагає трохи солодкий чай, краще з додаванням трав (м'ята, імбир та ін.), Мінеральна вода з додаванням соку цитрусових (лимон, грейпфрут).

Холодний компрес (або пакетик з льодом) на область голови і задню поверхню шиї може допомогти при поганому самопочутті, головному болю, запамороченні і нудоті. Варто випробувати методику точкового масажу: розтирання і надавлювання в області вушних раковин, долонь, підошов, голови.

І, нарешті, якщо " подія" неминуча потрібно бути до неї готовим: 2-3 щільних пакетика і набір серветок в дорозі обов'язково потрібно мати під рукою. Спокійно поясніть дитині, що нічого страшного з нею не відбувається і що скоро все буде нормально. Після блювоти зазвичай настає полегшення.
0 803
29-05-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти


Скоро почнеться сезон гарбузів. Обов’язково спробуйте приготувати ці ароматні гарбузові кексики. Їх можна взяти з собою або почаювати вдома.
Всі рецепти ...