додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як поводити себе із невпевненими людьми

Не намагайтесь їх підбадьорити.

Ви зустрічали таких: невпевнені у собі, низька самооцінка, тривожність... Намагаєтесь їх підбадьорити, але все не те і ви в прольоті? Що робити?

Краще залиште її в спокої! Люди з низькою самооцінкою дуже негативно ставляться до себе і часто інтерпретують критичні зауваження, невдачі в особистому житті або відмови в прийомі на роботу в якості доказів своєї ущербності. У цьому випадку ваші спроби змінити їхню думку сприймаються як ломка стереотипів і навіть гірше того, так що не дивно, якщо в результаті ви ж ще залишитеся винним.

Психологи з Університету Ватерлоо виявили, що людям з низькою самооцінкою насправді дискомфортно, коли хтось намагається їм її підняти. "Люди з низькою самооцінкою хочуть, щоб їхні близькі бачили їх такими ж, якими вони бачать себе" — до такого висновку прийшли вчені після серії випробувань. У них дослідники не виявили ніяких доказів, що позитивний рефрейминг допомагає учасникам з низькою самооцінкою. Навпаки, їх це вибиває з колії і вони починають оборонятися.

У результаті ті, хто хотів їх підтримати, часто відчували себе гірше після того, як вони спробували підбадьорити свого друга. Не дивно, що деякі учасники дослідження вказали, що підтримка друзів з низькою самооцінкою може бути неприємною і стомлюючої.

Дослідники в підсумку порадили не сперечатися з такими людьми і не доводити їм, що склянка наполовину повна — це і марно, і стресово для вас обох.
0 685
21-05-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги