додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Яка користь кукурудзяної олії

Вона знижує рівень холестерину.

Найчастіше ми використовуємо соняшникову олію для приготування страв, заправки салатів тощо. Лікарі радять вводити у раціон також і інші види олій, зокрема, кукурудзяну олію.

Наукове дослідження, опубліковане в "Журналі клінічної ліпідологіі" (Journal of Clinical Lipidology) за лютий 2015 року, показало, що кукурудзяна олія значно знижує рівень холестерину, вона сприятливо впливає на рівень загального холестерину і скорочує кількість "поганого" холестерину ЛПНЩ (ліпопротеїнів низької щільності).

Раніше подібні властивості приписувалися оливковій олії extra virgin.

У здорових чоловіків і жінок, що брали участь в дослідженні, споживання продуктів, приготованих з кукурудзяним маслом, призвело до значного зниження рівня "поганого" холестерину ЛПНЩ (ліпопротеїнів низької щільності) і загального холестерину в порівнянні з тими ж продуктами, приготованими з оливковою олією extra virgin.

Кукурудзяна олія знизила рівень "поганого" холестерину ЛПНЩ на 10,9% в порівнянні з 3,5% від оливкової олії extra virgin, а загальний холестерин впав на 8,2% від кукурудзяної олії і на 1,8% від оливкового. Учасники дослідження кожен день вживали в їжу чотири столові ложки кукурудзяного або оливкового масла, відповідно до дієтичних рекомендацій.
0 1 033
19-05-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...