додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Яка користь кукурудзяної олії

Вона знижує рівень холестерину.

Найчастіше ми використовуємо соняшникову олію для приготування страв, заправки салатів тощо. Лікарі радять вводити у раціон також і інші види олій, зокрема, кукурудзяну олію.

Наукове дослідження, опубліковане в "Журналі клінічної ліпідологіі" (Journal of Clinical Lipidology) за лютий 2015 року, показало, що кукурудзяна олія значно знижує рівень холестерину, вона сприятливо впливає на рівень загального холестерину і скорочує кількість "поганого" холестерину ЛПНЩ (ліпопротеїнів низької щільності).

Раніше подібні властивості приписувалися оливковій олії extra virgin.

У здорових чоловіків і жінок, що брали участь в дослідженні, споживання продуктів, приготованих з кукурудзяним маслом, призвело до значного зниження рівня "поганого" холестерину ЛПНЩ (ліпопротеїнів низької щільності) і загального холестерину в порівнянні з тими ж продуктами, приготованими з оливковою олією extra virgin.

Кукурудзяна олія знизила рівень "поганого" холестерину ЛПНЩ на 10,9% в порівнянні з 3,5% від оливкової олії extra virgin, а загальний холестерин впав на 8,2% від кукурудзяної олії і на 1,8% від оливкового. Учасники дослідження кожен день вживали в їжу чотири столові ложки кукурудзяного або оливкового масла, відповідно до дієтичних рекомендацій.
0 1 201
19-05-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...