додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Яким повинен бути будильник

Найоптимальніший сигнал – поступово наростаючий.

Більшості людей не подобається, коли раптово переривається солодкий сон. Тим не менш, майже 80% людей щовечора заводять будильники на потрібний час і чимало після сигналу прокидаються сердитими, втомленими і розчарованими. Яким має бути будильник для гарного дня?

Американські вчені встановили, що люди, які пробуджуються від різкого сигналу, отримують сильний викид адреналіну в кров, а це робить людину агресивною і дратівливою з самого ранку.

Дослідження вчених показали, що результатом гучного сигналу будильника може стати прискорене серцебиття, підвищений артеріальний тиск, головні болі. Для людей, які страждають на захворювання серця і судин, різкий адреналін у кров може привести до розриву тонких головних судин і навіть до зупинки серцебиття. Щоденне пробудження людини за дзвінком будильника вводить його в стан стресу, що сприяє погіршенню пам'яті, зниження працездатності, розумових здібностей і постійної дратівливості.

На жаль, ритм сучасного життя змушує нас дотримуватися певного режиму, і без будильника тут не обійтися. Залишається один вихід — пристосовуватися до того життя, яке у нас є. Вчені стверджують, що саме згубний вплив на наш організм має сигнал будильника в понеділок. Не так "болісно" ми реагуємо на звук будильника в середині тижня, для деяких він стає практично непомітним.

Найоптимальніший сигнал — поступово наростаючий. У цьому випадку організм поступово перейде зі стану сну в солодку дрімоту, а потім легше прокинеться. Щоб зробити підйом ще більш легким, озирніться по сторонах після пробудження, зробіть декілька глибоких вдихів і плавно перенесіть тіло у вертикальне положення. А остаточно прокинутися вам допоможе прохолодний душ і ранкова зарядка.
0 758
18-05-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Якщо ви не знаєте, що приготувати на сніданок або перекус - спробуйте зробити "швидкі" хачапурі з сиром
Всі рецепти ...
• Теги