додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Школярів вчили планувати сім’ю

Студенти БДМУ організували круглий стіл.

До Всеукраїнського тижня планування сім’ї та збережен¬¬ня репродуктивного здоров’я в Україні (10 – 17 травня 2015 року) студенти БДМУ під керівництвом асистента кафедри акушерства, гінекології та перинатології Маринчиної І.М. провели круглий стіл на тему: "Майбутнє варто планувати" зі школярами 9-го класу Чернівецького медичного ліцею №3.

Ранній початок статевого життя, погана поінформованість про методи контрацепції і про захворювання, які передаються статевим шляхом (ЗПСШ), збільшують ризик настання небажаної вагітності, призводять до зростання у дівчаток-підлітків і молодих жінок штучних абортів або пологів і ЗПСШ.

Планування сім’ї – це система медико-психологічних, інформаційних і соціальних заходів, спрямованих на профілактику небажаної вагітності, хвороб, що передаються статевим шляхом і ВІЛ-інфекції, кінцевою метою яких є збереження репродуктивного і сексуального здоров'я населення.

Планування сім’ї – надійний спосіб збереження та покращання здоров’я жінок та дітей.

Відповідальність за планування сім’ї лягає на обох майбутніх батьків, передбачає оволодіння знаннями про те, з якого віку можна народжувати дітей, скільки мати дітей, яких інтервалів дотримуватись між пологами, а головне - практикувати здорову по відношенню до себе та майбутнього покоління поведінку.

Дуже важливо знати методи запобігання небажаної вагітності. Це допоможе уникнути аборту - шкідливої та небезпечної для здоров’я жінки операції.

Оптимальний вік для народження дітей 18-35 років. Інтервали між пологами мають бути не менше двох років, це дозволяє жінці відновити сили для майбутніх пологів, зберегти своє здоров’я та здоров’я майбутніх дітей. Після настання вагітності необхідно якомога раніше звернутись в жіночу консультацію.

Сучасна медицина пропонує різноманітні методи запобігання небажаної вагітності. Види та засоби контрацепції відрізняються один від одного дією на організм, ефективністю та зручністю застосування.

Не дивлячись на високу ефективність, жоден з методів сучасної контрацепції не дає стовідсоткової гарантії запобігання вагітності. Це пов’язано, перш за все, з неправильним або недбалим застосуванням того або іншого протизаплідного засобу. Крім того, наш організм має неповторні індивідуальні особливості, тому реальна ефективність засобів контрацепції на практиці не перевищує 98-99%.
0 690
15-05-2015, 22:27

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги