додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Що потрібно для довгого та молодого життя

Спіть скільки вам хочеться.

Поки вчені проводять дослідження і думають, як зупинити старіння людини, час не стоїть на місці. Що робити тим, хто планує своє довголіття вже сьогодні і хоче дожити більше сотні років? Ось рекомендації, які дають і лікарі, і довгожителі.

1. Вживайте менше калорій.
Головне в цьому питанні не перестаратися — сидіння на жорстких дієтах з метою довести себе до модельних параметрів може призвести не до довголіття, а до передчасної смерті.

2. Їжте солодкий батат.
На японському острові Окінава живе багато людей, чий вік перевалив за сто років. Експерти припускають, що їх довголіттю сприяло споживання батату — улюбленого продукту харчування на острові. Ця солодка картопля багата вуглеводами, бетакаротином, вітамінами B, C і E, калієм, залізом і клітковиною.

3. Спорт і ще раз — спорт!
Цей ключ до довголіття відомий давно — щоденна активність. Залишилося тільки застосувати знання про користь спорту на практиці.

4. Спіть, скільки душі завгодно.
Недолік сну приводить до ожиріння через гормональні порушення. Дослідження Гарвардського університету довело — недосипання збільшує ризик захворювання раком кишечника і грудей, призводить до діабету і хвороб серця. Так що спить стільки, скільки вам потрібно.

5. Їжте менше м’яса.
І знову згадаємо Окінаву — жителі цього острова їдять багато риби, але майже не вживають м’яса. Коли ж деякі з них переїхали до Бразилії і стали їсти м’ясо, життя їх скоротилася майже на двадцять років!
Жінкам варто їсти не більше 45 грамів м’яса на день, чоловік — 55 грамів. Ця кількість дорівнює приблизно невеликому шматочку курки.

6. Шкодити собі з користю.
Вживання пива і довге перебування в солярії навряд чи комусь здасться вдалим способом продовжити термін життя. Але деякі вчені вважають, що нанесення шкоди організму може бути корисним, тому що запускає особливі механізми відновлення. Якщо пошкодження незначні, ці механізми їх "переробляють", запускаючи відновлення та інших систем організму.
0 822
17-05-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги