додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як позбутись "дівочої пам'яті"

Завжди визначайте важливість того, що ви запам’ятовуєте.

Завдяки унікальному механізму пам'яті людина досягла нинішнього рівня розвитку. Однак часто при необхідності запам'ятати великий обсяг матеріалу ми вдаємося до відомих всім методів, які мало допомагають.

Пропонуємо 6 порад, які допоможуть швидше й ефективніше запам'ятовувати.

1. Осмислюйте
Це значить, не зубріть, а спрямовуйте свої сили на пошук ключової ідеї в досліджуваній інформації. Знайдіть в ній логічні взаємозв'язки. Чим краще ви зрозумієте матеріал, тим легше запам'ятаєте його.

2. Виділення значущості
Завжди визначайте користь матеріалу, який намагаєтеся запам'ятати. Подумайте, як ви зможете використовувати цю інформацію. У разі підтвердження її високої важливості для роботи і життя, процес вивчення стане більш цікавим, а ефективність ваших спроб запам'ятати зросте.

3. Магія числа сім
Психологи давно встановили, що наша оперативна пам'ять здатна одночасно утримувати приблизно сім різних об'єктів. Це можуть бути як зображення, так і числи, або слова. При цьому найлегше запам'ятовується перший і останній елемент ряду. Це повинні взяти на замітку ті, хто хоче одержати перевагу в комунікації: завжди залишайте останнє слово за собою, і тоді ви точно залишитеся в пам'яті. Запам'ятайте це правило і просто групуйте матеріал на блоки по сім рівних частин.

4. Готуйте основу
Перш ніж почати вивчати новий матеріал, згадайте, чи є у вас вже знання на цю тему. Завжди простіше запам'ятати матеріал, якщо є невеликий фундамент у вигляді вже засвоєної інформації.

5. Створюйте асоціації
Допоможе пригадати якусь подію або інформацію уявлення обстановки чи обставин, в яких ви освоювали дані відомості. Згадавши одне враження, ви з легкістю відновите в пам'яті й інше. Наприклад, вам потрібно згадати розмову з колегою: згадайте, в чому ви були одягнені, обстановку приміщення, приблизний час і т.д.

6. Дотримуйтесь послідовності
Принцип поступовості дуже важливий при запам'ятовуванні матеріалу. Це означає, що треба дотримуватися логічної послідовність в освоєнні інформації. Якщо ви почнете розглядати підручник із середини, а потім повернетеся до початку, це створить хаос, розібрати який буде непросто.
0 768
14-05-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги