додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Продукти, які підвищують тиск

Сіль в обмеженій кількості корисна для організму.

Гіпертонія діагностується щорічно у багатьох людей, причому підвищення тиску відбувається через найрізноманітніші причини - метеозалежність, вживання таблеток, спадкова схильність тощо. Однак, є також і продукти, які сприяють приступам гіпертонії.

Надлишок солі в їжі підвищує кров'яний тиск, в цьому впевнена більшість людей. Вчені вважають інакше: сіль в обмеженій кількості корисна для організму, проте окрім натрію і хлору організму потрібно багато інших мікроелементів.

На артеріальний тиск, наприклад, великий вплив має рівень калію, а раціон, багатий цією речовиною, захищає від артеріальної гіпертензії. Про це повідомляє The Times of India. Всього в дослідженні взяли участь більше двох тисяч дівчаток, спостереження проводилося з період з 9-10 до 19-20 років.

Споживання солі, констатують вчені, ніяк не позначалося на артеріальному тиску добровольців. Однак 2400 міліграмів калію кожен день разом з їжею нормалізовало показники кров'яного тиску, а недолік калію збільшував ризик гіпертензії.

ВООЗ рекомендує вживати не більше 2000 міліграмів натрію в день, рівень споживання калію не нормований. Найбільше калію міститься в томатах, зелених овочах, рибі і цитрусових.
0 846
14-05-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...