додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як вберегти себе від похмілля

Травневі свята продовжуються, а, відповідно, продовжуються пікніки та родинні застілля.

Травневі свята продовжуються, а, відповідно, продовжуються і пікніки та родинні застілля, де неминуче на столі буде алкоголь. Як попередити похмілля простими діями?

1. Пийте повільно
Алкоголь розщеплюється в організмі людини зі швидкістю 7–9 мілілітрів на годину. Чим більше часу отримає наш організм на "ліквідацію", тим краще для нього. При цьому окисленням виводиться 90% алкоголю, а потім з сечею і диханням — всього 5–7%.

2. Запивайте алкоголем їжу, а не алкоголь закушуйте їжею!
Така порада може перевернути свідомість багатьох. Проте, їжа уповільнює всмоктування алкоголю стінками шлунка.

3. Правильно вибирайте напої
Якщо хочете уславитися гурманом і вибираєте тільки вистояні напої (коньяк, бренді, віскі), важкого похмілля не уникнути. До таких же "ядерних" відносяться і шампанські вина.

4. Пийте щось одне
Як би вам не пропонували перепробувати всі наявні на столі напої, твердо стійте на своєму і пийте один. Почали з горілки — нею і продовжуйте. Не здумайте змішувати різнорідні напої. Але якщо все-таки змішування не уникнути, то будьте послідовні — спочатку сухі і легкі вина, потім солодкі і міцні напої.

5. Пийте воду
Так як алкоголь викликає зневоднення організму, яке робить похмілля ще важчим, вода просто необхідна вам! Пийте воду протягом дня перед застіллям, не пізніше, ніж за 30 хвилин до їжі і потім перед сном. Але це має бути звичайна вода, ні в якому разі не газована.
0 861
12-05-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги