додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як попередити гайморит

Щорічно гайморит діагностують у 10% населення.

Щорічно гайморит діагностують у 10% населення, і не початкову його форму, а хронічну. Для цього не потрібно годинами мерзнути восени чи взимку – гайморит виникає навіть в теплу пору року і без належного лiкування може стати тягарем на усе життя.

Під гайморитом розуміють запалення слизової оболонки гайморових пазух, які знаходяться по обидва боки від носа людини. В результаті такого запалення застій слизу перекриває сполучний отвір між гайморовою пазухою та носом і перетворюється на гнійну подушку, яка не дає дихати.

Найчастіше хронічний гайморит виникає через зневажання симптомів: простудившись і отримавши нежить, багато хто з нас вважає, що пройде за тиждень з лікуванням і за сім днів без, відповідно, нема чого тривожитись. Однак сім днів переходять у більші терміни, до постійно закладеного носа звикаєш скоро, серветки у сумці ледь не отримують постійну прописку і лише, коли дихати стає справді важко, а біль перевищує терплячість – людина йде до лікаря. І отримує діагноз – гайморит.

Щоб розпізнати гайморит самостійно, не потрібно бути професором. Через скупчення гною виникає тиск у гайморових пазухах, що спричиняє постійний головний біль, ускладнюється дихання носом, болять зуби та очні ями, а також нерідко підвищується температура та погіршується самопочуття.

Необхідно терміново звернутись до лікаря, оскільки підтвердити ваші побоювання та призначити лiкування зможе лише він. В медичних клініках гайморит діагностують синусографом – це такий сканер, який дозволяє без затяжних процедур рентгену визначити наявність гною у гайморових пазухах.

Хороший синускоп дозволяє діагностувати зaхворювання навіть вдома у хворого, якщо стан його важкий і до лікарні не вдається прийти самостійно.

Синускоп – це безпечний метод виявлення гаймориту завдяки ультразвуковим хвилям, тому його використовують при діагностиці недуги у дітей та вагітних. Причому на відміну від рентгену, діагностику синускопом можна проводити кілька раз.

Хоча вилікувати гайморит (звичайну форму) реально, лікарі радять його попереджати. Особливо ці рекомендації пригодяться тим, хто дуже часто хворіє синуситом або ж ринітом, оскільки ці недуги зменшують опірність організму. Відповідно, не зайвим буде підвищення імунітету, вживання вітамінних комплексів та прості заходи безпеки: наприклад, тепло одягайтесь та не стійте на протягах.
0 964
11-05-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги