додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Що впливає на поведінку жінки

У більшості випадків жінкою керує не розум, а гормони.

Естроген
Цей гормон синтезується в яєчниках. Естроген відповідає за регулярність менструального циклу, у дівчаток викликає формування вторинних статевих ознак (збільшення молочних залоз, ріст волосся на лобку і в пахвових западинах, округлу форму таза). Також естроген допомагає дівчині підготуватися до майбутнього сексуального життя і материнства.

Естроген ще називають гормоном молодості і краси, так як від нього залежить стан шкіри і позитивне ставлення до життя. Естроген має заспокійливу дію (саме тому його дають у в'язницях агресивним в’язням), і покращує пам'ять, а також накопичує жир в жіночому організмі для продовження роду.

Прогестерон
Цей гормон відповідає за своєчасний наступ і нормальне протікання вагітності. Прогестерон допомагає жінці не тільки фізично перенести вагітність, а й відповідає за психологічну підготовку до народження малюка. Коли жінка бачить маленьких дітей, в її крові підвищується рівень прогестерону.

Пролактин
Цей гормон виробляється в гіпофізі — залозі завбільшки з горошину, розташованої в головному мозку. Роль пролактину полягає в забезпеченні зростання і розвитку молочних залоз та інтенсивної стимуляції вироблення молока в період годування груддю.

Ще цей гормон називають стресовим, так як його зміст зростає при підвищенні фізичних навантажень, перевтомі, психологічної травми.

Тестостерон
Незважаючи на те, що цей гормон чоловічий (пам'ятаємо, що в кожній жінці є трохи чоловіка, а в кожному чоловікові є трохи жінки), у жінки він бере участь у формуванні фолікула в яєчниках. Також тестостерон впливає на багато систем і органи організму: впливає на розвиток скелета і м'язової маси, регулює діяльність кісткового мозку, сальних залоз, поліпшує настрій. Звичайно, чоловічі гормони в жіночому організмі виробляються в невеликій кількості, але при деяких захворюваннях їх рівень в крові у жінки підвищується, що зовні проявляється ростом волосся на тілі і зниженням голосу.
0 1 055
10-05-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги