додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чим загрожує безперервне позіхання

Позіхання є одним з найбільш невивчених явищ в організмі людини.

Деякі вчені впевнені, що позіхання — це цілком нешкідливе і навіть корисне явище. Але іноді ми позіхаємо навіть коли не бажаємо спати. Чим це шкодить?

Медики стверджують, що саме безпричинне позіхання, яке навалюється раптом посеред робочого дня, є першою ознакою серйозних хвороб, що розвиваються, наприклад, цукрового діабету або навіть розшаровування аорти.

Дійсно, деякі фахівці пов'язують безпричинне позіхання з цукровим діабетом другого типу. Як правило, позіхання з'являється при недоліку харчування головного мозку. Тобто людина вдихає повітря за допомогою позіхання, щоб наситити головний мозок киснем. При цукровому діабеті рівень глюкози в крові підвищений, але в мозок вона не надходить.

По клітинах організму глюкозу транспортує інсулін - спеціальний гормон підшлункової залози. Там вона перетворюється на енергію, необхідну для життєдіяльності організму. Однак при діабеті спостерігається дефіцит інсуліну або порушення чутливості клітин до нього, в результаті чого глюкоза не перетвориться в енергію. Це викликає у людини неймовірну втому і сонливість. З цієї ситуації є вихід — схуднути, це дозволить глюкозі потрапляти в клітини, а не руйнувати судини.

Безпричинне позіхання і сонливість протягом дня може бути ознакою нічного апное — зупинки дихання уві сні, що призводить до нестачі кисню. Це явища часто трапляється у хропунів, коли на висоті хропіння виникає зупинка дихання, людина замовкає, потім схропне і починає дихати знову.
0 1 695
8-05-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...