додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чи можливо побороти комплекси

Часто комплекси є цілком безпідставними і заважають нормально жити.

Що робити: звертатись до психолога чи боротись з ними самостійно?

Насправді, комплекси майже завжди виникають на порожньому місці. Взяти хоча б традиційні жіночі комплекси: "я – товста", "я – негарна" і так далі. На чому грунтуються ці самі комплекси? Найчастіше – лише на дитячих страхах і переконаннях. Як і всі інші манії, комплекси прививаються людині в ранньому дитинстві і позбутися їх доволі непросто.

Боротьба з комплексами

Здорова оцінка ситуації. Побач у собі те, чого ти не бажаєш бачити і не бажаєш, щоб це бачили інші. Чи так це страшно? Чи немає цього у інших людей? Чи вважають це ненормальним, протиприродним, чи привертає це зайва увага? Можливо, тобі не варто перейматися з цього приводу?

Визнання недоліку. Комплекс – це страх, а страх виникає лише в ситуації невизначеності. Якщо чесно визнати існування недоліку – комплекс зникне. Недолік від цього менше не стане, але твоя психіка перестане регулярно через нього страждати.

Боротьба з недоліком. Тепер ти знаєш свого ворога – свій незручний недолік – і можеш зробити щось, щоб від нього позбавитися. Дієта, спортзал, застосування засобу від прищів – це діяльність. Діяльність вбиває комплекс при здоровій оцінці та визнанні недоліку.
0 788
7-05-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги