додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

В чому небезпека аспірину та парацетамолу

Навіть у невеликих кількостях аспірин і парацетамол небезпечні.

При відчутті болю або температури ми насамперед хапаємося за звичні засоби - аспірин або парацетамол. Ці традиційні ліки здаються нам найбільш нешкідливими і в той же час ефективними до лікарських призначень.

Фахівці попереджають, що навіть у невеликих кількостях аспірин і парацетамол можуть стати причиною важкого отруєння.

Існують правила, які варто запам'ятати тим, хто звик призначати лікування самостійно. Головне для любителів парацетамолу - не припустимо застосовувати більше 4 г цього препарату на добу. Професор фармакології медичного факультету Ерлангенського університету Кай Брунеї зазначив, що якби ліцензування препарату проходило зараз, то цей препарат ні за що не потрапив би в продаж. Виявляється, що навіть дозволена доза в 4 г може привести до важкої інтоксикації печінки, а якщо дозу перевищити в два рази, то це загрожує печінковою недостатністю.

Аспірин часто хвалять за його здатність розріджувати кров, що запобігає утворенню тромбів. Проте всі призначення повинні бути строго індивідуальними. Аспірин "спрацьовує" у тих, у кого кров досить густа, але якщо кров не відрізняється густотою, то в разі травми кровотечу зупинити буде дуже складно. Професор Бруне каже, що ефект знеболювання закінчиться вже через кілька годин. А от ефект розрідження крові зберігається до трьох діб. Тому у хворого може відкритися кровотеча або закровоточити щойно загоєна рана.
0 2 237
6-05-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...