додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як розпізнати правильну дієту

Привести організм в тонус допоможе не дієта, а здорове харчування як спосіб життя.

Тим не менше, на шляху до цього самого способу або напередодні відпустки, яка заскочила зненацька, ми все одно віддаємо перевагу зрозумілим і перевіреним планам харчування.

Часті прийоми їжі. Якщо в плані дієти вказані тільки сніданок, обід і вечеря – можеш відразу про неї забути, користі від такого режиму харчування не буде ніякого, тільки шкода. По-перше, такі рідкі прийоми їжі загрожують уповільненням обміну речовин. По-друге, великі голодні перерви шкідливі для печінки, особливо жіночої. І навпаки, якщо дієта приписує їсти 5-6 разів на день – вже за рахунок цього почастішання прийомів їжі твій метаболізм пришвидшиться, а значить – знизиться вага.

Достатньо білка. Якщо твій раціон буде менш ніж на 30% складатися з білка, постраждають м'язи, кістки і важливі обмінні процеси. Крім того, якщо дієта не буде збалансованою, організм вирішить, що настали важкі часи і тут же почне економити енергію – сповільнить метаболізм. Подальший сценарій тобі відомий.

Без відмови від жирів. Жири дуже калорійні, тому більшість жорстких дієт їх виключають. Не варто навіть пробувати дотримуватися такого плану харчування. По-перше, частина вітамінів – наприклад, А, Е, К – жиророзчинні. Якщо ти не будеш вживати жири, ці вітаміни просто не засвояться, що може спричинити проблеми із зором, шкірою і т.п. По-друге, гранично обмеживши вживання жирів, ти залишишся практично без поліненасичених жирних кислот, які захищають серце і судини.

Багато свіжих овочів і нешліфованих злаків. Ці два типи продуктів містять клітковину, яка прекрасна з усіх боків. Калорій в ній, грубо кажучи, немає - адже організм не може розщепити волокна клітковини на більш дрібні частинки, щоб використовувати їх для отримання енергії. При цьому клітковина покращує роботу травної системи і знижує рівень холестерину в крові.
0 615
6-05-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги