додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Корисні властивості моркви

Хто б міг подумати, що звичайна морква настільки корисна для організму?

Ми додаємо її у салати, супи чи другі страви не задумуючись про користь цього коренеплоду.

Американські експерти встановили, що в плані продовження життя морква у багато разів перевершує більшість надзвичайно дорогих комплексів вітамінів і препаратів. Два коренеплода щодня - така норма, рекомендована вченими до вживання. У морквяному соку і м'якоті овоча містяться у великій кількості каротиноїди, які і чинять позитивний вплив на тривалість життя людини.

Вони здатні запобігти ризику розвитку таких важких захворювань, як артрит і астма, та полегшують їх протікання, якщо ви вже хворі, крім того, вони також є відмінним засобом для боротьби з раком. Бета-каротин, що міститься в моркві, в організмі людини трансформується у вітамін А, завдяки чому морква добре впливає на зір.

Особливо корисною моркву називають і для чоловіків, оскільки захисну дію на простату дає бета-каротин. М'якоть моркви особливо корисно вживати в їжу дітям і літнім людям. Краще всього обробляти її парою або їсти сирою, щоб в ній збереглося якомога більше вітамінів. Гарно впливає на кровотворний процес і розвиток м'язів морквяний сік, багатий безліччю вітамінів і мікроелементів.

Речовини, що містяться в морквяному соку, також сприяють виведенню токсинів з організму, зниженню рівня холестерину в крові, а також знищення кишкових паразитів.
0 909
5-05-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...