додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як обрати дитяче ортопедичне взуття

Купувати взуття на виріст не варто.

Вдягаючи незручне взуття, виникає загроза отримати порушення кровообігу, мозолі та навіть деформацію пальців. Дехто з батьків практикує “доношування” взуття за старшою сестрою чи братом. Цього робити не можна, бо у кожного свої особливості ноги та ходи.

Сьогодні у магазинах є широкий вибір дитячого взуття: різних фасонів, кольорів, матеріалів…Але як з цієї кількості вибрати якісне ортопедичне взуття, яке не зашкодить ніжкам малюка?

Матеріал взуття повинен бути натуральним (замша, шкіра, нубук, щільна бавовняна тканина), щоб дитяча нога могла “дихати”. Супінатор має бути пружний, але м’який, він буде підтримувати стопу у правильному положенні під час ходьби. Варто зазначити, що за допомогою супінаторів вирішується більшість відомих проблем розвитку дитячої стопи. Ортопедичні устілки фіксують ногу дитини у правильному положенні, що дає змогу м’язам, які не працювали — напружитись. Підошва не має бути жорсткою та слизькою, має легко згинатись. Задник у якісному ортопедичному взутті — високий та жорсткий, він необхідний для фіксації щиколотки і п’яткової частини стопи. Внутрішня частина задника має бути без грубих швів і згинів, які можуть натирати ніжку. Носок не має здавлювати пальці дитини, має бути твердим та захищати від пошкоджень. Застібка має бути зручною, забезпечувати фіксацію ноги.

Підібравши якісне дитяче ортопедичне взуття, ризик отримати плоскостопість та інші хвороби стопи — мінімальний. Не варто економити на дитячому взутті, адже таким чином ви економите на здоров’ї. Також, не рекомендовано купувати його на ринках чи у неспеціалізованих магазинах, у якості чиїх товарів ви не можете бути впевнені.
0 829
4-05-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...