додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Щеплення стануть безболісними

Винайшли пластир з вакциною.

Технологічний інститут Джорджії і Центр з контролю і профілактики захворювань США представили на суд громадськості пластир з мікроголками. Цей пластир містить в собі вакцину проти кору. На думку вчених, подібна розробка значно спростить процедуру вакцинації (щоб ним скористатися, не потрібні особливі навички, а для зберігання та перевезення - спеціальні температурні умови).

Сам пластир за розміром не перевищує один квадратний сантиметр. На його поверхні знаходяться 100 конічних мікроголок. Усередині голок – вакцина. Коли пластир притискається до шкіри, голки проникають у верхні шари шкірного покриву і розчиняються, виділяючи вакцину.

Експерименти з тваринами довели: вакцинація за допомогою пластиру давала стійку імунну відповідь. Побічних реакцій не було. Клінічні випробування повинні стартувати в 2017 році. Якщо пластир добре себе покаже, щеплення дітей, особливо у віддалених регіонах, значно спроститься.

В принципі, в пластир можна помістити будь-яку вакцину. Що стосується кору, то вакцинація проти цього захворювання критично важлива. Щорічно на кір заражаються близько 20 мільйонів чоловік. Щоб все населення було захищено, потрібно прищепити 95% осіб. Але, як правило, охоплення населення планети не перевищує 85%.
0 832
2-05-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги