додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

П’ять правил здорового харчування

Обирайте різнокольорову їжу і маленькі порції.

Грунтуючись на рекомендації американських дієтологів і психологів, видання Huffington Post склало список з п'яти простих правил, які допоможуть схуднути і почати харчуватися правильно.

По-перше, їжте з невеликих тарілок. На підсвідомому рівні людина прагне з'їсти повністю запропоновану їй порцію. Причому, як з'ясували фахівці, людина прагне, щоб тарілка була заповнена на 70%.

Перед приготуванням їжі подумки розділіть тарілку на чотири частини. В одній нехай буде крупа (гречана каша, рис), в двох інших фрукти (можна замінити їх жменькою горіхів) і овочі, і одну чверть залиште під білки - м'ясо, боби, риба, морепродукти, яйця. Так, за один прийом їжі ви отримаєте оптимальну кількість білків, жирів і вуглеводів, не зашкодивши фігурі.

Вибирайте їжу за кольором. Це стосується овочів і фруктів. Оскільки всі вони містять фітонутрієнти – природні хімічні речовини, від яких залежить колір рослинної їжі. Чим різнобарвніше (дієтологи рекомендують не менше трьох кольорів) виглядає вміст вашої фруктової тарілки, тим більше різноманітних вітамінів ви отримаєте за один прийом їжі.

Четверте правило – припиняйте перекушувати. Перекушування втамовує голод в останню чергу. Зазвичай ми заїдаємо свої емоції - особливо радість, тривогу і нудьгу. Між прийомами їжі, відчувши голод, краще випити склянку води.

П'яте правило – їжте, сидячи, ретельно пережовувати їжу і не дивіться при цьому телевізор, не читайте. У цьому випадку насичення настане вчасно і не буде переїдання.
0 743
30-04-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...