додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Відкрито секрет красномовних людей

Ораторським талантом володіє чимало людей.

Вони легко переконують у чомусь інших людей і завжди знають, що сказати. Вчені з Університетського коледжу Лондона з'ясували, чим красномовні люди відрізняються від інших, розповідає The Daily Mail.

У дослідженні взяли участь 17 професійних коміків, радіоведучий і адвокат. Учасники повинні були протягом 30 секунд без зупинки, відступу і репетиції розмірковувати на випадкову тему. У цей час вчені сканували мозок добровольців. У контрольну групу увійшли студенти, які справлялися із завданням набагато гірше.

В учасників з контрольної та експериментальної груп в процесі міркування підвищувалася активність в одних і тих же зонах мозку. Однак у коміків, радіоведучого і адвоката активність в зоні Брока виявилася нижчою, ніж у студентів. Ця область мозку пов'язана з промовою, в тому числі, з артикуляцією звуків. Вчені припускають: ймовірно, мозок красномовних людей зосереджений не на базовому механізмі мови, а на її змісті. Цікаво, що активність в зоні Брока знижена і у тих, хто страждає від загикування.
0 663
30-04-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги