додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Новий пристрій дозволить передавати емоції через повітря

Винахід учених з Університету Сассекса здатний приносити щастя, смуток, хвилювання або страх, стимулюючи різні частини кисті.

При цьому людина, що відчуває певну емоцію, може знаходитися дуже далеко, пише The Economic Times.

Стимуляція створювалася в експерименті за допомогою системи Ultrahaptics. Вона спрямовує на частини кисті повітряний потік, і виникає відчуття дотику. Наприклад, різка і нетривала стимуляція великого, вказівного пальців і середній частині долоні говорить про хвилювання.

У ході дослідження першої групи учасників показали кілька фотографій. На них були зображені пейзаж з деревами, рафтинг, цвинтар, палаюча машина і настінні годинники. Добровольців попросили придумати стимуляцію, яка передавала б емоції, що виникають при погляді на зображення. Друга група відбирала для кожного зображення по дві стимуляції, які найкраще доносили емоції.

Нарешті, третя група відчувала всі 10 стимуляцій при погляді на кожне зображення. Учасники оцінювали, наскільки добре та або інша стимуляція передавала емоції, викликані фотографією. Найвищі оцінки добровольці ставили тієї стимуляції, яка відповідала зображенню. Тобто, добровольці з першої групи змогли донести свої емоції до учасників з третьої групи.
0 784
28-04-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги