додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Експериментальні ліки від раку рятують від гепатиту В

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), у світі більше 350 мільйонів осіб, які страждають від хронічного гепатиту B.

Хвороба призводить до пошкодження печінки і нирок. Також вона часто стає причиною онкологічних захворювань. Щорічно від гепатиту В вмирають більше 700 тисяч чоловік, розповідає "RT".

Дослідники з Інституту Уолтера й Елізи Холл повідомляють: їм вдалося вилікувати сотні лабораторних гризунів від хронічного гепатиту B. Фахівці давали мишам протираковий препарат Birinapant. Він був створений у США й протестований на 350 людях, але в продаж поки не надійшов.

За словами вчених, Birinapant руйнує інфіковані клітини печінки. Ліки викликає апоптоз (запрограмовану клітинну смерть). Зазвичай інфікована клітина відразу руйнує себе, щоб хвороба не поширювалася по організму. Вірус гепатиту порушує даний процес, а Birinapant його відновлює. При цьому здорові клітини залишаються недоторканими.

Ще ефективніше виявилося поєднання Birinapant і противірусного препарату Entecavir. Коли вчені вводили мишам таку комбінацію, інфекція зникала в 2 рази швидше. Зараз фахівці проводять клінічні випробування на людях. Ймовірно, скоро Birinapant будуть використовувати для лікування таких захворювань, як ВІЛ або туберкульоз.
0 734
28-04-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги