додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Сильний токсикоз підвищує ризик порушень у дитини

Блювання вагітних – патологічний стан у першій половині вагітності.

Його відносять до раннього токсикозу. Протягом року від нього страждає кожна сота вагітна жінка, розповідає The Daily Mail. Блювання вагітних набагато небезпечніше, ніж звичайна ранкова нудота. У деяких випадках жінкам потрібна госпіталізація.

Фахівці з Університету Каліфорнії вивчили 481 дитину, яка народилася в 2007-2011 роках. У 203 матерів 312 дітей було блювання під час вагітності, а в 89 матерів решти дітей – не було. Дослідники шукали зв'язок між цим станом і відхиленнями в розвитку дитини, такими як розлади уваги, сприйняття, труднощі в навчанні й порушення мови. Учені з'ясували: діти, матері яких страждали від блювання вагітних, в 3,28 разу частіше мали відхилення в розвитку.

Попередні дослідження показали, що блювання вагітних знижує масу тіла новонароджених і призводить до передчасних пологів. Крім того, воно підвищує ризик розвитку у дітей емоційних і поведінкових розладів в дорослому віці. Зараз дослідники шукають гени, пов'язані з блюванням вагітних, і інші фактори ризику. Вони також сподіваються визначити, чи може своєчасне лікування блювання вагітних запобігти негативним наслідкам для здоров'я дітей.
0 623
28-04-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги