додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Імунна система регулює чутливість до гіркого смаку

Зниження обсягу споживаної їжі і недоїдання поширені серед людей, які страждають від серйозних захворювань.

Фахівці із Центру Монелл з'ясували: прозапальний цитокин TNF підвищує чутливість до гіркого смаку. Так, ймовірно, їжа здається хворим людям більш гіркою і менш апетитною, передає Zee News.

Вчені провели дослідження на мишах. Вони порівняли смакову чутливість у звичайних гризунів і у мишей, позбавлених гена TNF. Поведінкові тести показали, що миші без TNF менш чутливі до гіркоти. Відмінностей у чутливості до солодкого, солоного, кислого і умами (смаку білкових продуктів) дослідники не виявили.

TNF пов'язаний з різними захворюваннями, наприклад, раком і хворобою Альцгеймера. Відкриття дослідників допоможе пояснити причини порушень смаку та зниження апетиту у людей при інфекціях, хронічних запальних і автоімунних захворюваннях. Можливо, придушення активності TNF знизить у таких людей чутливість до гіркого смаку.
0 835
24-04-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги