додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Імунна система регулює чутливість до гіркого смаку

Зниження обсягу споживаної їжі і недоїдання поширені серед людей, які страждають від серйозних захворювань.

Фахівці із Центру Монелл з'ясували: прозапальний цитокин TNF підвищує чутливість до гіркого смаку. Так, ймовірно, їжа здається хворим людям більш гіркою і менш апетитною, передає Zee News.

Вчені провели дослідження на мишах. Вони порівняли смакову чутливість у звичайних гризунів і у мишей, позбавлених гена TNF. Поведінкові тести показали, що миші без TNF менш чутливі до гіркоти. Відмінностей у чутливості до солодкого, солоного, кислого і умами (смаку білкових продуктів) дослідники не виявили.

TNF пов'язаний з різними захворюваннями, наприклад, раком і хворобою Альцгеймера. Відкриття дослідників допоможе пояснити причини порушень смаку та зниження апетиту у людей при інфекціях, хронічних запальних і автоімунних захворюваннях. Можливо, придушення активності TNF знизить у таких людей чутливість до гіркого смаку.
0 936
24-04-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...