додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Вино небезпечне для діяльності мозку

Лікарі попередили, що не варто довіряти рекомендаціям експертів, які радять щодня випивати невелику кількість червоного вина.

Навіть двох келихів на добу достатньо, щоб число вироблених мозком клітин скоротилося наполовину.

Помірне вживання алкоголю, яке деякі вчені вважають одним з ефективних методів профілактики серцево-судинних хвороб, насправді становить небезпеку для здоров'я людини.

Два келихи вина на день знижують на 40-50% виробництво дорослих клітин мозку. У довгостроковій перспективі це загрожує порушеннями пам'яті, як з'ясували вчені з Університету Рутгерса в США. На їхню думку, між помірним вживанням та зловживанням алкоголем дуже тонка грань.

"Помірне вживання може перейти в зловживання алкоголем так, що людина навіть не помітить цього, – говорить автор дослідження Меган Андерсон. – У короткостроковій перспективі порушення деяких моторних навичок або функціональні проблеми в цілому непомітні, але в довгостроковій захоплення алкоголем позначається на можливості навчання та на пам'яті".

Доктор Андерсон довела це, побудувавши людську модель зловживання алкоголем за допомогою лабораторних щурів. Виявилося, що навіть допустимий для американських водіїв рівень алкоголю в крові в 0,08% у щурів вже негативно впливав на виробництво клітин мозку.

Цього рівня було недостатньо для впливу на моторні навички. Але кількість нервових клітин в гіпокампі мозку щурів скоротилося на 40%. А це може мати негативні довгострокові наслідки на дорослий мозок, тому що нові клітини вступають у зв'язок з іншими нейронами для регулювання здоров'я мозку.
0 575
22-04-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги