додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Виноград покращує обмін речовин

Завдяки вмісту поліфенолам, виноград корисна для людей, які борються з метаболічним синдромом

Метаболічний синдром – це комплекс метаболічних, гормональних і клінічних порушень, пов'язаних з підвищеним артеріальним тиском, високим рівнем цукру в крові, низькою концентрацією хорошого холестерину і надлишком тригліцеридів. Цей синдром значно збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інсульту і діабету. Проте вживання винограду допомагає захистити органи від ушкоджень, пов'язаних з розвитком метаболічного синдрому.

Співробітники Університету системи охорони здоров'я Мічигану пов'язують позитивний вплив з природним компонентом винограду – поліфенолом. Група дослідників під керівництвом Мітчелла Сеймура вивчила ефект дієти з високим вмістом жирів як з додаванням винограду, так і без нього. Оцінивши вплив режиму харчування на серце, печінку, нирки і жирову тканину схильних до ожиріння щурів. Протягом 90 днів гризунів годували сумішшю різних сортів виноградних ягід у вигляді порошку.

При дотриманні виноградної дієти протягом трьох місяців значно знизився рівень маркерів запалення у всьому організмі, але найбільші зміни відбулися в печінці і черевній жировій тканини щурів. Вживання винограду також знизило масу печінки, нирок і черевного жиру.

"Наше дослідження показує, що виноградна дієта відіграє важливу роль у захисті від метаболічного синдрому. Як запалення, так і окислювальний стрес впливають на прогресування серцево-судинних захворювань і дисфункцію органів при діабеті другого типу. Споживання винограду впливає на обидва компоненти, отож це відкриття вельми багатообіцяюче", – зазначив керівник дослідження.
0 347
21-04-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти