додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Виноград покращує обмін речовин

Завдяки вмісту поліфенолам, виноград корисна для людей, які борються з метаболічним синдромом

Метаболічний синдром – це комплекс метаболічних, гормональних і клінічних порушень, пов'язаних з підвищеним артеріальним тиском, високим рівнем цукру в крові, низькою концентрацією хорошого холестерину і надлишком тригліцеридів. Цей синдром значно збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інсульту і діабету. Проте вживання винограду допомагає захистити органи від ушкоджень, пов'язаних з розвитком метаболічного синдрому.

Співробітники Університету системи охорони здоров'я Мічигану пов'язують позитивний вплив з природним компонентом винограду – поліфенолом. Група дослідників під керівництвом Мітчелла Сеймура вивчила ефект дієти з високим вмістом жирів як з додаванням винограду, так і без нього. Оцінивши вплив режиму харчування на серце, печінку, нирки і жирову тканину схильних до ожиріння щурів. Протягом 90 днів гризунів годували сумішшю різних сортів виноградних ягід у вигляді порошку.

При дотриманні виноградної дієти протягом трьох місяців значно знизився рівень маркерів запалення у всьому організмі, але найбільші зміни відбулися в печінці і черевній жировій тканини щурів. Вживання винограду також знизило масу печінки, нирок і черевного жиру.

"Наше дослідження показує, що виноградна дієта відіграє важливу роль у захисті від метаболічного синдрому. Як запалення, так і окислювальний стрес впливають на прогресування серцево-судинних захворювань і дисфункцію органів при діабеті другого типу. Споживання винограду впливає на обидва компоненти, отож це відкриття вельми багатообіцяюче", – зазначив керівник дослідження.
0 732
21-04-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...