додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Індійські лікарі не можуть покласти діагноз хлопчикові із «гумовою» шиєю

В Індії росте 12-річний хлопчик на ім'я Махендра Ахірвар з рідкісним захворюванням.

М'язи шиї у нього надзвичайно слабкі і нездатні підтримувати скелет в правильному положенні. В результаті голова хлопчика постійно падає то на груди, то на плечі. Батьки сприймають хворобу, як божу кару. Краще народитися мертвим, ніж страждати від такої недуги, вважають вони.

Сім'я обійшла 50 лікарів з Індії, але ніхто не зміг поставити діагноз і призначити ефективне лікування. Несамостійність хлопчика і його неповноцінність заганяють в депресію не тільки його самого. Батьки не уявляють, як будуть доглядати свого сина, коли він виросте, пише The Daily Mail.

Певна інформація з розвитку захворювання все ж є. У інших дітей в сім'ї жодних генетичних патологій виявлено не було, пологи перебігали нормально. Перші ознаки хвороби в Махендра почали проявлятися в 6 місяців. Тоді і лікарі, і батьки порахували, що нездатність тримати голову – ознака слабкості. До трьох років дитина стала інвалідом.

Сім'я позичила гроші у знайомих, щоб забезпечити медичну допомогу своїй дитині. 40-річний батько сімейства Мукеш отримує за робочий день на будівництві приблизно 3,2 долара. Цього не вистачає не тільки на медикаменти та утримання інваліда, а й на повноцінне харчування. Батьки не втрачають надії на допомогу фахівців і вірять, колись їхня дитина буде жити по-справжньому.
0 564
21-04-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги