додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як собака став другом людини

Давні люди вперше приручили собаку наприкінці палеоліту.

З тих пір з'явилися домашні птахи, рогата худоба та інші тварини. Але лише собака заслужила горде звання друга людини. Вчені з Японії змогли пояснити, як відбувся процес зближення.

Пізнавальна здатність собак досить висока. Тварину можна навчити і виконувати окремі команди, і справлятися з цілими завданнями. Дивним чином собаки вловлюють потоки інформації. Пізнавальні навички цих тварин схожі на навички у маленьких дітей.

Основною причиною контакту між людиною і собакою, на думку японських вчених, є окситоцин, "гормон щастя". Після взаємодії господаря і тварини рівень цього гормону підвищувався в обох. Дані були встановлені в дослідженні за участю 30 добровольців з собаками. Тривалий зоровий контакт збільшував концентрацію окситоцину, виникало почуття радості і щастя.

Вчені пропонують використовувати домашніх тварин як одну з ланок лікування аутизму і посттравматичного стресу. Поки що лікарі віддають перевагу штучному гормону, але в деяких випадках можливе використання тварин як природного стимулятора утворення окситоцину.
0 1 064
21-04-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги