додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чернівчан запитували про вакцинацію

Опитали 700 мешканців міста

У рамках Європейського тижня імунопрофілактики співробітники кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ разом зі студентами провели опитування серед майже 700 мешканців м. Чернівці.
Була розроблена анкета з умовною назвою "ЩЕПЛЕННЯ: "ЗА" І "ПРОТИ", за допомогою якої проаналізовано інформованість населення стосовно вакцинації, а також виявлені найпоширеніші джерела отримання інформації про неї.
Про особисту зацікавленість проблемою імунопрофілактики респондентів свідчить те, що 35% опитуваних отримують інформацію з інтернету. Більшість опитаних (69%) позитивно ставляться до планової згідно вакцинації. Аналіз причин, через які частина опитаних не стала прибічником вакцинації (тобто тих, хто декларував негативну позицію або вагався з відповіддю), виявив, що переважали сумніви щодо якості препаратів, технологій зберігання, транспортування (31%), недоліки в організації процесу вакцинації (8%) та сумніви щодо кваліфікації медперсоналу, якості медичного обладнання (6%).
З віком зменшується кількість тих, хто впевнений у корисності вакцинації без вагань. Кількість тих, хто остерігається вакцинації, досягає кількості тих, хто вірить у її корисність без обмежень. Позитивно ставляться до позапланової вакцинації (у разі несподіваного поширення якогось захворювання, виникнення епідемії) – лише 47%.
Практичну користь проведеного опитування організатори вбачають у тому, що отримані результати використовуватимуться для врахування думки громадян та наголошення на необхідності зосереджувати зусилля медиків і педагогів на профілактичних програмах з формування здорового способу життя та підвищення власної відповідальності за здоров’я із залученням до їх реалізації студентів медичних навчальних закладів, представників громадських організацій, волонтерів.
0 609
16-04-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги