Учені з Великобританії вивелі новий сорт броколі – Бенефорте.
Вже нині його можна купити в магазинах країни. Основна особливість нового сорту – високий вміст глюкорафаніну. Ця речовина регулює клітинний метаболізм, пише Business Standard.
Надлишок цукру і жирів призводить до утворення "шкідливого" холестерину, що відкладається на стінках судин. Глюкорафанін перешкоджає цьому процесу шляхом перетворення в сульфорафан. Сульфорафан активує гени, захищаючи організм від шкідливої дії холестерину.
Дослідження вчених з Університету Рідінга та Інституту харчових досліджень у Великобританії запропонували 130 добровольцям щотижня з'їдати по 400 грамів нового сорту брокколі. Через 3 місяці рівень холестерину в групі в середньому знизився на 6%.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам
зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.