додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Телевізор – один із ворогів здоров’я

Кожна година, проведена перед телевізором, підвищує ризик діабету на 3,4%.
Відомо: малорухливий спосіб життя збільшує вагу людини, а це фактор ризику діабету. Фахівці запросили до дослідження цієї проблеми 234 людини із зайвою вагою, щоб зрозуміти, як можна запобігти розвитку діабету, пише The Daily Mail.
Людей розбили на три групи. Першій давали метформін, друга підвищувала рівень фізичної активності, а третя пила плацебо. На самому початку дослідження добровольці в середньому дивилися телевізор по 140 хвилин на день, а ще 400 хвилин вони сиділи на роботі. Наприкінці дослідження друга група сиділа перед телевізором найменше і найменше сиділа на роботі (люди сиділи менше приблизно на 37 хвилин). У першій і третій групах – менше на 9 хвилин максимум.
І з кожною годиною перед ТВ ризик діабету зростав на 3,4%. А, згідно з раніше проведеним дослідженням, шість годин, проведених перед телевізором в день, скорочують тривалість життя на п'ять років. І середньостатистична людина сидить 90% свого часу. Менше 50% всіх дорослих фізично активні в достатній мірі, що переносить їх у групу ризику діабету.
0 841
8-04-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...