додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Учені виявили новий «гормон кохання»

Це гормон пролактин, який відповідає за вироблення молока в годуючих матерів.
Дослідники з Університету Вісконсіна з'ясували, що існує зв'язок між пролактіном і сексуальною активністю, передає Zee News. Фахівці виміряли рівні гормонів у сечі в едіпових тамаринів, невеликих мавп, які мешкають в Колумбії.
У цих ссавців, як і в людей, моногамні сім'ї, у яких обоє батьків піклуються про потомство. Рівні пролактину виявилися вищими у самок із пар, які часто займалися сексом і обіймалися. Рівні іншого гормону, окситоцину, стимулюючого пологи, у них теж були високими. Окситоцин учені раніше вже пов'язували з позитивними емоціями.
Попередні дослідження показали, що рівень пролактину підвищений у самців, що піклуються про новонароджених. У зв'язку із цим фахівці вважали: пролактин – причина батьківської поведінки. Однак, на думку авторів нового дослідження, пролактин є не причиною, а наслідком такої поведінки й нагородою за нього. Цю теорію підкріплюють результати дослідження німецьких вчених. Вони виявили, що рівні пролактину і окситоцину підвищуються у жінок під час оргазму.
0 638
6-04-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Блогерка Оля Борачкова поділилася рецептом смачної лимонної паски

Всі рецепти ...
• Теги