додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Пестициди, які містяться у фруктах та овочах, небезпечні для чоловіків

Ці сполуки зменшують кількість сперматозоїдів і знижують їхню якість.
Як показало дослідження, у чоловіків, які активно споживали ці продукти, на 50% менше сперматозоїдів, ніж у чоловіків, які майже не споживали овочі та фрукти, передає The Daily Mail. При цьому на одну третину знижувалася кількість нормальних сперматозоїдів.
Щоправда, саме рівень пестицидів впливав на сперму, але ніяк не обсяги овочів і фруктів в раціоні. У принципі, раніше вже було доведено, що виробничий вплив пестицидів знижує якість сперми. У рамках останнього дослідження аналізували 338 зразків сперми 155 чоловіків, які відвідували клініку репродуктології. Також брали до уваги раціон чоловіків.
Фрукти і овочі класифікували за вмістом пестицидів (високий, помірний або низький). До продуктів з низьким вмістом належали горох, квасоля, грейпфрут і цибуля; з високим – перець, шпинат, полуниця, яблука і груші. Чоловіків, які здавали аналізи, розбили на чотири групи. Наприклад, до першої потрапили ті, хто споживав найбільше продуктів, насичених пестицидами (1,5 порції на день і більше), а в четверту – споживали найменше (менше половини порції).
У чоловіків з високим споживанням продуктів, накачаних пестицидами, було 86 мільйонів сперматозоїдів, а у чоловіків, що споживали найменше продуктів, налічувався 171 млн сперматозоїдів. Кількість нормальних сперматозоїдів серед чоловіків з низьким споживанням становила 7,5%, а серед чоловіків з найвищим споживанням – 5,1%.
0 722
6-04-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги