додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Багатозадачність небезпечна для мозку

Дослідники зі Стенфордського університету порівняли 2 групи добровольців, виходячи з їхньої схильності до виконання кількох завдань одночасно і переконань з приводу того, чи підвищує це продуктивність.
Вчені з'ясували, що люди, які звикли до багатозадачності, одночасно виконують кілька завдань гірше, ніж ті, хто зазвичай робить по одній справі, розповідає Prothom Alo.
Любителям займатися кількома справами відразу складно організовувати свої думки і фільтрувати непотрібну інформацію. Крім того, вони повільніше переключаються з одного завдання на інше. Так, за словами фахівців, багатозадачність знижує продуктивність, тому що люди здатні концентруватися тільки на одному завданні. Коли людина намагається зробити дві речі одночасно, мозку не вистачає потенціалу для успішного виконання обох завдань.
Вчені також відзначають: багатозадачність знижує рівень інтелекту. Інше дослідження, проведене в Лондонському університеті, показало, що при виконанні кількох завдань одночасно IQ дорослого чоловіка знижується на 15 пунктів, тобто опускається до рівня восьмирічну дитину. А багатозадачність на нарадах негативно впливає на важливі для успішної роботи складові емоційного інтелекту – самосвідомість і соціальне усвідомлення.
0 743
4-04-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги