додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Брудне повітря – не перешкода фізичним вправам

Учені з Університету Копенгагена виявили, що користь від фізичних вправ переважає над можливими шкідливими наслідками забруднення повітря.
Фахівці проаналізували дані 52 061 людини у віці від 50 до 65 років. Добровольці розповіли про те, чи приділяють вони час фізичній активності, включаючи поїздки на велосипеді з роботи, садівництво та прогулянки, пише Zee News.
Потім дослідники підрахували рівні забруднення повітря в місцях проживання учасників. Ризик передчасної смерті опинився на 20% нижче серед активних людей, навіть тих, хто жив у найбільш забруднених районах або поблизу завантажених автомагістралей. Так, забруднення повітря не повинно ставати перешкодою для занять спортом.
Сьогодні багато людей ведуть сидячий спосіб життя, до того ж, епідемія ожиріння набирає обертів. Тому фахівці настійно рекомендують людям займатися спортом навіть в районах із високим рівнем забруднення повітря. Звичайно, якщо є можливість, то краще тренуватися далеко від галасливих доріг, наприклад, в зелених зонах, парках і лісах.
0 661
4-04-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги