додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Гени визначають важкий перебіг грипу

Рідкісна генетична мутація, як виявилося, здатна порушити роботу імунітету й спровокувати розвиток смертельно небезпечного грипу в деяких дітей.
Це показало дослідження однієї французької сім'ї, розповідає Xinhua.
Більшості людей на лікування від грипу потрібно тиждень. Але в окремих випадках розвиваються ускладнення. Можлива навіть смерть. Співробітники Лабораторії людської генетики та інфекційних захворювань перевірили, чи може тяжкість грипу у дітей залежати від генетичних мутацій.
Вони розшифрували геном семирічної дівчинки, яка у віці 2,5 року після зараження грипом виявилася у відділенні інтенсивної терапії. Це було в 2011 році. Також аналізувався геном її батьків. З'ясувалося: дитина успадкувала копію гена, що кодує регуляторний фактор інтерферону (IRF7), від обох батьків.
Тобто обидві копії гена, мали мутацію. Відомо: IRF7 підсилює вироблення інтерферону у відповідь на вірусну інфекцію. У свою чергу, дослідження клітин дитини показало, що багато клітини шкіри та імунної системи не могли призвести інтерферони I і III типу. Це давало вірусу грипу можливість активніше розмножуватися або залишатися непоміченим. Оскільки у батьків була тільки одна мутована копія, їм грип не загрожував.
0 759
3-04-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги