додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Газовані напої підвищують ризик раку

Солодкі газовані напої небезпечні для здоров'я.
Їх неодноразово звинувачували в провокуванні ожиріння, адже в газованій воді містяться величезні порції цукру. Однак тепер фахівці Нью-Йоркського інституту заявляють, що газована вода здатна викликати розвиток онкологічних захворювань, передає The Jewish Times.
З'ясувалося: вуглекислий газ, яким насичують напій, негативно впливає на стан мозку. Чим частіше людина п'є газовану воду, тим вищий ризик раку мозку. Більше того, вуглекислий газ, за словами вчених, негативно позначається на когнітивному статусі мозку загалом – ключові процеси сповільнюються або зовсім гальмуються.
Ще газована вода небезпечна через уміст канцерогену – 4-метілімідазола. Це вкрай шкідливий побічний продукт карамельного барвника. Вчені вже намагалися вплинути на виробників газованої води, але ті так і не відмовилися від небезпечного барвника і не розмістили попередження про канцерогени на етикетці. Концентрації канцерогену сильно відрізняються не тільки в напоях різних марок, але і в самих заборонених зразках, що належать до одного типу напою, наприклад, до коли.
0 710
3-04-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги