
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
![]() |
|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниБагато людей заїдають стрес. Психологи з Університету Буффало з'ясували, чому потяг до деяких продуктів посилюється в складних життєвих ситуаціях. Виявляється, на наша харчова поведінка і смакові переваги впливають соціальні фактори, передає Zee News. Для боротьби зі стресом люди часто обирають ту їжу, яку близькі готували їм у дитинстві. Бажання з'їсти ту чи іншу страву, наприклад, в ситуації соціальної ізоляції, виникає через позитивних асоціацій з людиною, яка його готував. Тобто їжа виконує соціальну функцію і допомагає пережити відмову або самотність. Це пояснять, чому людей втішають зовсім різні продукти. Так, деякі учасники дослідження заїдали стрес здоровою їжею, а решта – шкідливою. Дослідники попереджають: справлятися зі стресом за допомогою їжі може бути небезпечно для фігури. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
![]() Є ідеальний рецепт паски, яка тішить смаком, але не додає зайвих сантиметрів на талії
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з росією день ангела депутати долар діти здоров’я карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція поради православний церковний календар ремонт смерть суд футбол євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |