додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Учені знають, як знизити калорійність рису

Потрібно рис зварити з кокосовою олією, а потім покласти в холодильник на 12 годин.
Тільки після цього рис готовий до вживання, передає BBC. За підсумком його калорійність скорочується до 60%.
За словами вчених, таким чином крохмаль у рисі стає більш складним для перетравлення. Значить, організм отримає з рису менше енергії. Дійсно, рис, як і інші вуглеводні продукти, є прекрасним джерелом енергії. У тілі він розпадається на прості цукри. Все, що залишається, відкладається в тілі і швидко перетворюється по мірі необхідності на глюкозу. Але надлишок глюкози виливається в утворення нових жирових відкладень.
Вже було доведено, якщо приготувати і потім остудити пасту, буде такий самий ефект, як і з рисом. Вчені здійснили експерименти з 38 сортами рису, намагаючись отримати стійкий крохмаль. Він менше засвоюється тілом. Виявилося, охолодження готового рису – ключовий момент. Тоді амилоза, розчинна частина крохмалю, покине рис. Між молекулами амілози утворюються зв'язки поза рисом. Після цього рис можна спокійно споживати і навіть розігрівати. Це жодним чином не вплине на рівень сталого крохмалю.
0 975
2-04-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...