додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Учені знають, як знизити калорійність рису

Потрібно рис зварити з кокосовою олією, а потім покласти в холодильник на 12 годин.
Тільки після цього рис готовий до вживання, передає BBC. За підсумком його калорійність скорочується до 60%.
За словами вчених, таким чином крохмаль у рисі стає більш складним для перетравлення. Значить, організм отримає з рису менше енергії. Дійсно, рис, як і інші вуглеводні продукти, є прекрасним джерелом енергії. У тілі він розпадається на прості цукри. Все, що залишається, відкладається в тілі і швидко перетворюється по мірі необхідності на глюкозу. Але надлишок глюкози виливається в утворення нових жирових відкладень.
Вже було доведено, якщо приготувати і потім остудити пасту, буде такий самий ефект, як і з рисом. Вчені здійснили експерименти з 38 сортами рису, намагаючись отримати стійкий крохмаль. Він менше засвоюється тілом. Виявилося, охолодження готового рису – ключовий момент. Тоді амилоза, розчинна частина крохмалю, покине рис. Між молекулами амілози утворюються зв'язки поза рисом. Після цього рис можна спокійно споживати і навіть розігрівати. Це жодним чином не вплине на рівень сталого крохмалю.
0 834
2-04-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги