|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниПотрібно рис зварити з кокосовою олією, а потім покласти в холодильник на 12 годин. Тільки після цього рис готовий до вживання, передає BBC. За підсумком його калорійність скорочується до 60%. За словами вчених, таким чином крохмаль у рисі стає більш складним для перетравлення. Значить, організм отримає з рису менше енергії. Дійсно, рис, як і інші вуглеводні продукти, є прекрасним джерелом енергії. У тілі він розпадається на прості цукри. Все, що залишається, відкладається в тілі і швидко перетворюється по мірі необхідності на глюкозу. Але надлишок глюкози виливається в утворення нових жирових відкладень. Вже було доведено, якщо приготувати і потім остудити пасту, буде такий самий ефект, як і з рисом. Вчені здійснили експерименти з 38 сортами рису, намагаючись отримати стійкий крохмаль. Він менше засвоюється тілом. Виявилося, охолодження готового рису – ключовий момент. Тоді амилоза, розчинна частина крохмалю, покине рис. Між молекулами амілози утворюються зв'язки поза рисом. Після цього рис можна спокійно споживати і навіть розігрівати. Це жодним чином не вплине на рівень сталого крохмалю. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|