додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Характер впливає на ставлення людини до їжі

У дослідженні вчених зі Швейцарської вищої технічної школи Цюріха взяли участь 1000 осіб.
Добровольці заповнили анкети про харчування й опитувальник, призначений для оцінки вираженості п'яти основних рис особистості – відкритості, сумлінності, екстраверсії, поступливості й невротизму, повідомляє The Daily Mail. Виявилося, екстраверти, невротики і неорганізовані люди схильні до переїдання. Ті, хто відкритий для нових вражень, і сумлінні особистості набагато рідше зловживають шкідливими калорійними продуктами.
За словами фахівців, недобросовісні люди їдять імпульсивно і не можуть встояти перед смачною їжею. Невротики намагаються заїсти негативні емоції. Екстраверти їдять більше жирної їжі і випивають більше алкоголю, тому що вони, як правило, їдять з іншими людьми. Ті, хто відкритий для нових вражень, вживають більше фруктів, овочів і салатів, а також, як правило, рідше їдять м'ясо.
На проведення дослідження фахівців надихнули вчені з Оксфордського та Кембриджського університетів. Вони виділили три групи людей: "любителі побенкетувати" (продовжують їсти, бо ніколи не відчувають реального насичення через недостатню секрецію гормону, глюкагоноподібного пептиду-1), "люди, які постійно відчувають потяг до їжі" (безперестанку думають про їжу, нерідко внаслідок наявності "генів ожиріння") і "раби емоцій" (намагаються заїсти проблеми). Кожен з трьох типів повинен харчуватися певним чином.
0 1 022
2-04-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...