додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ген який заважає позбутися жиру в ділянці живота

Ген Plexin D1 змушує жир розміщуватися на животі, а не на стегнах і сідницях.
Тобто він відповідає за тип фігури "яблуко". Ймовірно, в майбутньому фахівцям вдасться створити препарати, що пригнічують активність цього гена, і з їхньою допомогою людина зможе змінити тип своєї фігури, передає The Daily Mail.
Тип фігури "яблуко" небезпечніший для здоров'я, ніж "груша". Жир накопичується навколо життєво важливих органів. Він виробляє гормони та інші хімічні речовини, які впливають на кров'яний тиск, рівні холестерину і цукру в крові. В результаті підвищується ризик серйозних проблем зі здоров'ям, таких як цукровий діабет, інсульт і хвороби серця.
Дослідники з Університету Дьюка вивчали прозорих рибок даніо-реріо. Вони використовували барвник, який зробив жирові клітини люмінесцентними. Вчені помітили, що у рибок без гена Plexin D1 в ділянці живота накопичувалось менше жиру, ніж зазвичай. Форма тіла піддослідних тварин стала, швидше, грушоподібною. Крім того, у рибок без цього гена прискорився метаболізм глюкози. Фахівці вважають, що у людей ген Plexin D1 виконує ту саму функцію.
0 957
31-03-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Приготування макаронів не вимагає кулінарної майстерності
Всі рецепти ...
• Теги