додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

«Гормон кохання» допомагає відновитися після важкого дня

Антропологи з Університету Каліфорнії провели цікаве дослідження.
Вони вивчили чоловіків з індіанського племені Тсімане. Це фермери та мисливці, корінні жителі Болівійській низовини басейну річки Амазонка, розповідає The Hindustan Times. Учені з'ясували: рівень окситоцину ("гормону кохання") в крові чоловіків зростав, коли вони поверталися додому після полювання.
Чим довше був відсутній чоловік, тим сильніше у нього підвищувався рівень окситоцину. Крім того, зміни в рівні окситоцину корелювали зі змінами рівня тестостерону під час полювання. Середня тривалість полювання в індіанців племені Тсімане становить близько 8,5 години, що еквівалентно середній тривалості робочого дня.
Високий рівень тестостерону в процесі полювання, ймовірно, пов'язаний з "ефектом переможця", який виникає у чоловіків, які вбивають дичину. Окситоцин в цьому випадку може створювати баланс, щоб мисливець став добрішим і захотів поділитися здобиччю. Він допомагає возз'єднатися з близькими. Крім того, після полювання чоловікові необхідно відновитися. За відновлення, судячи з усього, теж відповідає "гормон кохання".
0 793
30-03-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги