додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Фолієва кислота знижує ризик інсультів

У дослідженні фахівців з Лікарні Ленокс Хілл взяли участь більше 20 тисяч пацієнтів.
Добровольці лікувалися від гіпертонії. Вони приймали препарат енапрілу. Деякі з учасників пережили інсульт або мали серцево-судинні захворювання, розповідає Diabetes Insider.
Дослідники хотіли з'ясувати, як фолієва кислота (вітамін B9) впливає на ризик розвитку інсульту. Дослідження показало: фолієва кислота знижувала ризик, принаймні, у тих, хто приймав енапрілу. Однак фахівці вважають, що вона може зменшувати ризик і сама по собі. Так, ймовірно, запобігти інсульту здатний звичайний вітамін.
Фолієва кислота міститься в зелених листових овочах, бобах і цитрусових фруктах. Крім того, існують різні добавки з вітаміном B9. Доктор Вальтера Уіллетт з Гарвардської школи громадського здоров'я зазначає: "Фрукти і овочі багаті фолієвою кислотою, а також калієм і фітохімічними сполуками, які теж знижують ризик серцево-судинних захворювань".
0 860
29-03-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...