додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Вік мами впливає на ризик діабету в дитини

Від віку матері на момент пологів залежить вага новонародженої дитини (хлопчика), а також його метаболізм глюкози в дорослому віці.
Чим старша мати на момент пологів, тим більша вага дитини, і тим вищий у неї ризик цукрового діабету 2 типу, передає Deccan Chronicle. У групі ризику перебувають і діти, народжені молодими матерями (молодшими за 25 років).
Учені проаналізували дані здорових чоловіків у віці від 25 до 45 років. Дослідники виміряли рівні загального холестерину, глюкози та інсуліну натще в сироватках крові учасників. Вони оцінили ступінь стійкості добровольців до інсуліну. Фахівці врахували вік і індекс маси тіла (ІМТ) учасників. Виявилося, до найменшого ризику розвитку діабету схильні ті діти, яких народили жінки у віці від 30 до 34 років.
У синів жінок, які народили у віці від 30 до 34 років, рівень інсуліну натще і ступінь стійкості до інсуліну виявилися значно нижчими, ніж у решти учасників. У дітей, народжених жінками молодшими 25 років, рівень глюкози в крові натще був значно вищий порівняно з добровольцями, яких народили жінки старші 30 років. Результати не залежали від віку учасника, його ІМТ і ваги при народженні. Вік матері не впливав на склад тіла, кров'яний тиск і рівень холестерину в крові.
0 635
27-03-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги