|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниУчені створили нові дріжджі. Вони зроблять вино більш корисним і зменшать кількість токсичних побічних продуктів, винних у ранковому головному болю. Ферментовані продукти, такі як пиво, вино і хліб, зроблені з поліплоїдних штамів дріжджів. Це означає, що в їхньому геномі міститься кілька копій генів, пише Zee News. Раніше було дуже важко працювати з такими дріжджами, оскільки при зміні одного гена копії виправляли його і повертали до первісного стану. За допомогою спеціального "геномного ножа", створеного вченими, можна акуратно позбавитися від всіх непотрібних копій і залишити тільки один ген-мішень. Дослідникам вдалося модифікувати пекарські дріжджі, які використовуються при виробництві вина і пива. Вчені кажуть, що завдяки новому способу можливо збільшити кількість ресвератролу у винах в 10 разів і навіть більше. Крім того, у вино вдасться додати інші біологічно активні сполуки, наприклад, із женьшеню. Винороби зможуть оптимізувати процес яблучно-молочного бродіння, який пом'якшує смак вина. Неправильне перебігання даного процесу призводить до утворення токсичних побічних продуктів, що викликають похмілля. За словами фахівців, нова технологія забезпечує абсолютну безпеку генетичної модифікації. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |