додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Унікальне вино допоможе уникнути похмілля

Учені створили нові дріжджі.
Вони зроблять вино більш корисним і зменшать кількість токсичних побічних продуктів, винних у ранковому головному болю. Ферментовані продукти, такі як пиво, вино і хліб, зроблені з поліплоїдних штамів дріжджів. Це означає, що в їхньому геномі міститься кілька копій генів, пише Zee News.
Раніше було дуже важко працювати з такими дріжджами, оскільки при зміні одного гена копії виправляли його і повертали до первісного стану. За допомогою спеціального "геномного ножа", створеного вченими, можна акуратно позбавитися від всіх непотрібних копій і залишити тільки один ген-мішень.
Дослідникам вдалося модифікувати пекарські дріжджі, які використовуються при виробництві вина і пива. Вчені кажуть, що завдяки новому способу можливо збільшити кількість ресвератролу у винах в 10 разів і навіть більше. Крім того, у вино вдасться додати інші біологічно активні сполуки, наприклад, із женьшеню.
Винороби зможуть оптимізувати процес яблучно-молочного бродіння, який пом'якшує смак вина. Неправильне перебігання даного процесу призводить до утворення токсичних побічних продуктів, що викликають похмілля. За словами фахівців, нова технологія забезпечує абсолютну безпеку генетичної модифікації.
0 552
23-03-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги